We ontvangen uitzonderlijk veel vragen voor 2018. Wees er op tijd bij want op = op!

De 5 meest gemaakte vergissingen op het dansfeest van je huwelijk.

De 5 meest gemaakte vergissingen op het dansfeest van je huwelijk.

Wanneer je als DJ veel trouwfeesten speelt dan zie je vaak ideeën ivm het dansfeest terugkomen. Dingen die goed bedoeld werden maar voor een omgekeerde reactie zorgden. Hier vijf van de meest voorkomende.

1)      Enkel je eigen voorkeursmuziek kiezen en dit opleggen aan je Trouw DJ. Natuurlijk is het jouw feest en natuurlijk bepaal jij welke muziek er gedraaid wordt op je feest. Maar het is een wijs idee om even met je Trouw DJ te overlopen wie je allemaal uitgenodigd hebt op je feest. Als je mensen van een andere generatie of een achtergrond op je feest hebt is het aan te raden om hier toch een beetje rekening mee te houden. Zoniet zullen zij waarschijnlijk zeer weinig op de dansvloer staan en, tenzij het je bedoeling is, vaak vroeg vertrekken.

2)      Verwachten dat iedereen danst en van je Huwelijksfeest DJ verwachten dat hij dat zal realiseren. Je bent zelf een danser, je leeft je helemaal uit op de dansvloer, de muziek is top en toch zitten daar hele groepen mensen aan een tafel die niet van stoel te branden lijken. Hoe kan dit nu? Het antwoord is éénvoudig, niet iedereen houdt van dansen of zal de moeite doen om recht te staan, meestal zal het grootste deel van de aanwezigen niet dansen. Zelfs al ga je ze halen en ze letterlijk van hun stoel trekken, dan nog zal je merken dat ze snel terug zitten. Verwacht je dan ook aan een percentage mensen die de gehele avond blijven zitten of aan de toog staan. Niet dansen wil noodzakelijk zeggen dat ze het niet leuk vinden.

3)      De verkeerde DJ nemen. Elke DJ heeft zijn stijl, velen kunnen meerdere stijlen aan maar ik heb nog nooit een DJ gezien die alles kan. Ga dus op zoen naar wat bij je past, vraag voorbeelden (opnames) en luister zelf. Wees ook voorzichtig met verplichtte DJ’s (vb. de vast DJ van een zaal). Dat kan wel iemand met ervaring zijn maar elk feest is anders. Ben je een aanhanger van een alternatieve stijl bedenk je dan even hoe het zou voelen om de hele avond polonaises te horen.

4)      Het dansfeest onderbreken. Misschien lijkt het een goed idee om te starten met dansen en na een tijdje het feest terug te onderbreken voor het dessert buffert, een toespraak of een presentatie… Dit werkt niet. Ervaring leert dat na de onderbreking het feest terug om gang moet komen en dat dit tijd neemt, vaak veel. De beste aanbeveling is dan ook om na het starten geen onderbreking meer te plannen.

5)      Aanvraagbriefjes gebruiken waarop gasten een liedje kunnen aanvragen. Iedereen kan zijn voorkeursnummer aanvragen want dan zal iedereen dansen, niet? Wel ervaring leert ook hier dat dit een averechts effect heeft. Een gemiddeld dansfeest duurt een 5-tal uren. Aan een gemiddelde van 2 a 3 minuten per liedje zit je al snel aan 100 tot 140 liedjes… dat is eveneens het gemiddeld aantal gasten op een trouwfeest. Heb je daar dan wel een ervaren huwelijksfeest DJ voor nodig of zou een iPad met Spotify erop niet eenvoudiger en goedkoper zijn? Waarom doen andere dat dan niet? Het antwoord is misschien onverwacht maar de verzoekjes die je als DJ op die manier krijgt zijn soms te gek voor woorden. Van heel zware metal, over ellenlange lijst schlagers, kinderliedjes, niet dansbare nummers,… slechts een beperkt aantal nummers is bruikbaar. Maar ondertussen verwachten de gasten hun nummer wel, je hebt het hun tenslotte beloofd. Een beter idee is geen papiertjes te gebruiken, de gasten zullen wel hun weg vinden naar de DJ. Ze zijn altijd welkom maar op die manier ga je minder populaire nummers en vibe-killes vermijden.

Leave a Reply

DJ op een trouwfuif. Punk and Dance uit de jaren 90 en vandaag.
djmix |
Mix TOP 40 begin 2017
djmix |
Live Opname Dance Trouwfuif Zomer 2015
djmix | September 22, 2015
Rustige Dance / Pop / House uit 2014 & 2015
djmix | March 2, 2015
Eind 70’s tot 2015 in de Live Mix, van the Bee Gees over Dr Alban en Michael Jackson naar Daft Punk, Bruno Mars en Kiesza.
djmix |
Retro. Voor de echte liefhebbers, wat later op het feestje.
djmix |
Some All Time Popular R&B and Hip-Hop classics
djmix |
Populaire Dance Zomer 2014
djmix | July 29, 2014
Summer 2014 is coming. Smooth beats for the sun.
djmix | March 28, 2014
Klassieke allround opening van een Huwelijksfeest
djmix | July 1, 2013